Frankrig

Fransk hvidvin

Hos Holger har vi altid gjort ekstra meget ud af et varieret og anderledes sortiment af hvidvine. Særligt fra Frankrig medvine fra de klassiske områder, som i særdeleshed tæller Loire, Alsace og Bordeaux, men også nogle spændende eksempler fra Rhône, som man ikke ser så tit!

Dom. Jaume Côtes du Rhône

Blanc 2018, 14% alc.

Rhône, Frankrig 75 cl.


Typisk laves denne type vin som rødvin, men i dette tilfælde laves også en lille mængde hvide eksempler. Sprød og fyldig hvidvin lavet primært på Viognier og Grenache Blanc. Skøn madvin - specielt til lys fisk og pastaretter!


Pris 80 kr. pr. fl.

Ch. Mont Redon

Chateauneuf-du-Pape Blanc

2017, 13,5% alc.

Rhône, Frankrig 75 cl.


Verdens bedste, hvide Chateauneuf!

Primært på Roussane, Clairette og Grenache Blanc og med en flot, fyldig og elegant frugt. Tilmed er vinen ikke fadlagret hvilket holder vinen frisk og sprød. Skal prøves!


Pris 225 kr. pr. fl.

Fournier Pouilly-Fumé

"Les Deux Cailloux" 

2016, 12,5% alc.

Loire, Frankrig 75 cl.


En af vores mest populære vine på hylden - og med god grund! Lavet 100% på Sauvignon-Blanc og med et lækkert, friskt frugtudtryk og den klassiske Loire-note af hyldeblomst.
Pris 180 kr. pr. fl.

Ch. Mont Redon Côtes du Rhône

Blanc 2018, 14% alc.

Rhône, Frankrig 75 cl.


Rousanne og Viognier blanding er altid er et skønt match - det er denne vin et fremragende eksempel på! Flot og fyldig syre med en behagelig frugtig eftersmag. Et af de bedste eksempler på hvidvine fra dette område!Pris 100 kr. pr. fl.

Muscadet Sèvre et Maine

"Sur Lie", 2018, 12% alc.

Loire, Frankrig 75 cl.Knastør hvidvin fra det vestfranske. Lækre noter af æble, pærer og limefrugt, som passer ideelt til fiskeretter og alle former for skaldyr. Pris 80 kr. pr. fl.

Fournier Sancerre

"Les Belles Vignes" 

2016, 12,5% alc.

Loire, Frankrig 75 cl.


Ligesom Pouilly-Fumé er denne vin også lavet på Sauvignon-Blanc, men har dog en mere fyldig og cremet eftersmag. Flotte noter af citrus frugter og en anelse stenfrugt. Der findes ikke en bedre makker til skaldyr og gedeost end Sancerre!


Pris 180 kr. pr. fl.